3/5
(muszę spróbować w suszarce)
Składniki:
- 2 pęczki rzodkiewek
- łyżka płynnego miodu
- pół łyżeczki mielonego cynamonu
- pół łyżeczki soli
- 1 łyżka oleju
Rzodkiewki umyć, dokładnie osuszyć. Pokroić bardzo cienko na plasterki np. obieraczką do warzyw lub krajalnicą. Przełożyć do miski, dodać miód, cynamon, olej, sól i dokładnie wymieszać. Na blasze rozłożyć arkusz papieru do pieczenia i warstwę rzodkiewek, starając się, by na siebie nie zachodziły. Blachę wstawić do piekarnika nagrzanego do 140 st. C z włączoną funkcją góra/dół/termoobieg i piec przy uchylonych drzwiczkach ok. 30 minut. Trzeba przy tym uważać, żeby rzodkiewki się nie przypaliły. Chipsy twardnieją i stają się chrupiące dopiero po wyjęciu z piekarnika i przestygnięciu.
Przepis ze strony Lawendowy Dom
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz