Składniki:
- 1 cukinia
- 100 g wędzonego łososia
- 50 g kremowego serka (wiem, że unikamy sera, jak wymyślę jakieś inne spoiwo dopiszę) :)
- 1 łyżeczka zielonego pesto
- oliwa z oliwek
- czarne oliwki
- garść rukoli
Cukinię myjemy i osuszamy. Tniemy na podłużne paski za pomocą obieraczki do warzyw – będziemy potrzebować 10-12 najszerszych pasków. Smarujemy je oliwą z obu stron, rozkładamy na blasze wyłożonej papierem i wkładamy na 5 minut do piekarnika nagrzanego do 150 stopni C.
Serek mieszamy z pesto. Rozsmarowujemy go na paskach cukinii na całej długości. Na połowie długości paska cukinii układamy wędzonego łososia oraz rukolę. Na początku paska kładziemy wydrylowaną oliwkę i zwijamy roladkę. Spinamy wykałaczką. Roladki z cukinii i łososia podajemy na drewnianej desce. Idealne do białego wina.
Przepis ze strony: Przekąski Na Imprezę
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz