czwartek, 31 marca 2016
Pieczona jagnięcina w rozmarynie z warzywami
Składniki:
- 2,5 kg jagnięcej nogi
- 4 marchewki
- 2 cebule
- 6 ząbków czosnku
- 90 ml oliwy
- 35 g posiekanego rozmarynu
- 6 ząbków czosnku
- 3 dymki
- łyżeczkę tymianku
- pieprz i sól
Oliwę, rozmaryn, czosnek, dymki, tymianek, pieprz i sól mielimy, robiąc marynatę. Smarujemy nią cienki kawałek jagnięciny, którą następnie zawijamy. Aby mięso dobrze się trzymało można je związać sznurkiem.
W brytfance układamy pokrojoną marchewkę, cebulę i ząbki czosnku, skrapiamy ją oliwą i przyprawiamy solą i pieprzem. Na warzywa kładziemy zwinięte mięso, możemy je pokryć pozostałą częścią marynaty. Brytfankę umieszczamy w piekarniku rozgrzanym do 230 st. C na 50-60 minut. Po wyjęciu zdejmujemy sznurki z mięsa i podajemy z warzywami.
Przepis dzięki Tasty.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz