poniedziałek, 7 marca 2016

Wieprzowina w sosie pomarańczowym


Składniki:
- 1,5 kg łopatki wieprzowej (3 lb of pork shoulder)
- 1 posiekana średniej wielkości cebula (medium onion, rough chopped)
- 2 posiekane papryczki jalapeños (jalapeños, rough chopped)
- 1/4 szklanki soku z limonki (cup of lime juice)
- 1/2 szklanki soku pomarańczowego (cup of orange juice)
- 5 ząbków czosnku (garlic cloves)
- 1 łyżeczka papryki chili (Tbsp. of chili powder)
- 2 łyżeczki kminu (tsp of cumin)
- 2 łyżeczki oregano (tsp of oregano)
- 2 łyżeczki soli (tsp of salt)
- 1 łyżeczki pieprzu (tsp of pepper)


Wszystkie przyprawy wymieszać w misce, a następnie otoczyć nimi łopatkę wieprzową. W szybkowarze umieść cebulę i papryczki jalapeños. Umieść wieprzowinę na cebuli i papryczkach. Dodaj soku z limonki i pomarańczy wraz z czosnkiem. Przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 8 godzin lub na większym przez 4.

(Combine the spices in a bowl and rub all over the pork shoulder. In your slow cooker, place onions and jalapeños. Place pork shoulder on top of the onions and jalapeños. Add the lime juice, orange juice and garlic cloves. Cover and cook low for 8 hours or high for 4 hours.)

Przepis na mięsko z fanpage Tasty

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz