niedziela, 22 maja 2016

Amerykański sos Ranch


Składniki:
- 2 łyżki szczypiorku, drobno posiekanego
- 2 łyżki natki pietruszki, drobno posiekanej
- 1 szklanka majonezu
- 1/2 szklanki kwaśnej śmietany
- 1 łyżka octu z białego wina
- 2 łyżki świeżo wyciśniętego soku z cytryny
- 1 ząbek czosnku drobno posiekanego i roztartego z solą
- sól, świeżo mielony pieprz
- maślanka


Wymieszaj wszystkie składniki oprócz maślanki. Maślankę dolewaj po trochu do uzyskania żądanej konsystencji. Odstaw do lodówki na kilka godzin. Wymieszaj przed podaniem. "Ranch" nadaje się jako dressing do sałaty rzymskiej lub jako dip do pokrojonych warzyw: papryki, selera naciowego, ogórka czy marchewek.


Przepis na Amerykę poleca :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz