niedziela, 22 maja 2016
Amerykański sos Ranch
Składniki:
- 2 łyżki szczypiorku, drobno posiekanego
- 2 łyżki natki pietruszki, drobno posiekanej
- 1 szklanka majonezu
- 1/2 szklanki kwaśnej śmietany
- 1 łyżka octu z białego wina
- 2 łyżki świeżo wyciśniętego soku z cytryny
- 1 ząbek czosnku drobno posiekanego i roztartego z solą
- sól, świeżo mielony pieprz
- maślanka
Wymieszaj wszystkie składniki oprócz maślanki. Maślankę dolewaj po trochu do uzyskania żądanej konsystencji. Odstaw do lodówki na kilka godzin. Wymieszaj przed podaniem. "Ranch" nadaje się jako dressing do sałaty rzymskiej lub jako dip do pokrojonych warzyw: papryki, selera naciowego, ogórka czy marchewek.
Przepis na Amerykę poleca :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz